Τηλέφωνο: 2310-995176,
E-mail: info@frl.auth.gr

Webinar με θέμα "Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Ψηφιακά Εργαλεία Γλωσσικής Επεξεργασίας: Η Περίπτωση των Voyant Tools".

Την Δευτέρα 24 Μαΐου 6.30 – 9.00 μμ οι Κώστας Μπίκος, Καθηγητής του Τμήματος ΦΠ και Νίκος Μουράτογλου υποψήφιος διδάκτορας, θα προσφέρουν ένα webinar με θέμα "Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Ψηφιακά Εργαλεία Γλωσσικής Επεξεργασίας: Η Περίπτωση των Voyant Tools". Πρόκειται για νέα ψηφιακά εργαλεία που προσφέρουν πλήθος δυνατοτήτων για υπολογιστική επεξεργασία και ανάλυση μεγάλου όγκου κειμένων. Εντάσσονται στον εντυπωσιακά αναπτυσσόμενο κλάδο της υπολογιστικής γλωσσολογίας, έναν καινοτόμο χώρο με πολλαπλές ερευνητικές και εκπαιδευτικές εφαρμογές. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για σύντομες δοκιμές εφαρμογών. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 21 Μαΐου στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://forms.gle/Cc9zYv2eGGyoCThY8 Όσοι δηλώσετε συμμετοχή θα λάβετε σε επόμενη φάση και τον σύνδεσμο για το webinar. Το webinar εντάσσεται στη δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και στην ειδικότερη πράξη με τίτλο «Απολλωνίς: Εθνική Υποδομή για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες και για τη Γλωσσική Έρευνα και Καινοτομία» με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας κ. Ξανθίππη Δημητρούλια.

Με την υποστήριξη

Εργαστήριο Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική της Ξένης Γλώσσας και την Επικοινωνία, Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Α.Π.Θ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α.Π.Θ.

  • Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής
  • Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

© 2022 Copyright - Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης